VIRKSOMHED, PRAKTISK, BUREAUKRATI, KORRUPTION, VIRKSOMHEDSETABLERING

Korruption og forhaling hører til dagens orden

Flag 07-02-17 ~Et minuts læsning · 164 ord

Det er på ingen måde ligetil at starte virksomhed i Tanzania. Og slet ikke, hvis der er brugt for at få sejlet varer og udstyr dertil. Det kan Torben Sejr Hansen, landmand fra Aarhusegnen tale med om. Han har oprettet en farm 25 kilometer uden for hovedstaden Dar Es Salaam.

Lokalbefolkningen viser stor imødekommenhed, men det samme kan ikke siges om myndighederne. Korruption er en del af hverdagen, og havnemyndighederne er eksperter i at trække udlevering af containerne i langdrag.

Der har været bøvl med alt fra lån, byggeri til anskaffelse af avlsdyr. Oveni dette kommer så forsinkelsen med udleveringen af de fremsendte containere med staldinventar. Der skal stor tålmodighed til, som landmanden udtrykker det.

Farmen ligger på 200 acre sandjord, hvor den drives i samarbejde med en lokal revisor. Projektet støttes økonomisk af Danida. Alligevel har det på ingen måde været billigt at etablere sig i Tanzania, og om projektet nogensinde bliver profitabelt, føler han sig langtfra sikker på, fremgår det af artiklen.

Skribentmail:

Mere info: http://www.maskinbladet.dk/artikel/dansker-laver-svin-i-tanzania