VIRKSOMHED, ØKONOMI

Flytter investeringer for DKK 135 mio. til Sverige

Flag 29-05-14 ~Et minuts læsning · 213 ord

Gartneriet Alfred Pedersen & Søn i Bellinge på Fyn betaler DKK 3 mio. om året i den såkaldte PSO-energiafgift i Danmark, men virksomhedens afdeling i Sverige skal ikke betale noget, for her eksisterer PSO ikke. Afgiften svarer stort set til forskellen på den indtjening, som gartneriet har på driften af sit anlæg i Trelleborg og anlægget i Bellinge.

Derfor har Danmarks største tomatavler besluttet at udvide i Sverige for DKK 135 mio. Der vil kun blive postet penge i anlægget på Fyn, hvis drivhusene går i stykker - og den slags, fortæller Mads Pedersen, der er direktør og fjerde generations ejer af firmaet.

Han har i øvrigt lige været i Sverige for at besigtige den igangværende investering på DKK 75 mio. hinsidan. Det var oprindelig meningen, at der kun skulle bruges DKK 60 mio. i Sverige. Men så kom der en bestilling fra Lidl på tomater om vinteren, og det satte gang i en ekstra investering i vækstlys.

Inden for de næste to år regner Alfred Pedersen & Søn med at investere yderligere DKK 60 mio. i Sverige. Det kunne i øvrigt endnu bedre betale sig at placere gartneriaktiviteterne i Tyskland eller Polen, men Mads Pedersen foretrækker at producere tomater i de lande, som hans tomater bliver solgt i, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: