REJSE, TRANSPORT, ØKONOMI, GRÆNSEPENDLING

Utilfreds med omvendt kvantumsrabat på pendlerordning

Flag 25-01-07 ~Et minuts læsning · 166 ord

Den 1-2-2007 træder nye takster i kraft for folk, der pendler over Øresundsbroen. Den nye pendlerrabatordning betyder, at de første 16 enkeltture i kalendermåneden koster 130 DKK pr. styk. Tur 17 til tur 50 koster 25 DKK pr tur. Kører man mere end 50 enkeltture på en kalendermåned sætter en slags omvendt kvantumsrabat i kraft, så prisen på de efterfølgende ture igen bliver 130 DKK pr. styk.

Det vil få folk til at tage færre impulsture over sundet og bremse integrationen, mener Lars Hougaard, der er formand for foreningen ÖresundsBorger. De nye bropriser bliver et dyrt bekendtskab for folk, som pendler over broen op 70 gange om måneden på grund af særlige arbejdstider, lige som det bliver en brandtaksering af fritidsturene over broen, påpeger han.

Omvendt lyder svaret fra markedsdirektør Jacob Vestergaard, Øresundskonsortiet, at grænsen på de 50 ture om måneden passer fint med det antal ture, som en gennemsnitspendler har brug for. En højere grænse vil flytte rabatten over på fritidskørslen, siger han i artiklen.

Skribentmail: