REJSE, TRANSPORT, PRAKTISK, BILER, BUREAUKRATI, FLYTNING, FØDEVARER

Sparer 20-25 min. på køreturen til jobbet

Flag 19-03-08 ~2 minutters læsning · 239 ord

Små biler koster det halve af prisen i Danmark. Store biler endnu mindre. Samtidig fås madvarer, som i Danmark kun føres i specialbutikker, i de svenske supermarkeder. Og vel at mærke til halv pris.

Alligevel mener Ivan Laurberg, direktør i det københavnske ejendomsfirma European Property Invest, ikke, at økonomien er det eneste argument for at flytte til Malmö, sådan som han har gjort sammen med sin kone Anne og datteren Josephine.

Flytningen har givet familien råd til en Audi A6 og en Mercedes A, som begge er i daglig drift, fordi begge ægtefæller pendler over Øresund. Men Ivan Laurberg hæfter sig mindst lige så meget ved, at køreturen til arbejdet i Københavns centrum er blevet kortere. Den er ganske vist fem kilometer længere, end da familien boede i Hørsholm. Men tidsmæssigt sparer han 20-25 minutter, fordi han ikke skal holde i bilkø hele vejen.

Desuden er familien begejstret for det svenske skolesystem, som datteren er startet i. Josephine fik engelsk på skemaet allerede fra 1. klasse, mobning er bandlyst, og eleverne har en grundlæggende respekt for lærerne, fremhæver familien.

Kun en enkelt negativt oplevelse er det blevet til. Familien kunne først få deres svenske personnumre ved indflytningen, men der var brug for personnumrene inden da for at få en bankkonto, købe bil, indskrive datteren i skolen m.m. Den bureaukratiske omgang kunne familien godt have været foruden, og håbet er, at systemet er blevet bedre siden, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: