KULTUR, FRITID, GENERELT, IT

DR blokerer danskere i Skåne

Flag 22-12-14 ~Et minuts læsning · 190 ord

De tusindvis af danskere med bopæl i Skåne kan ikke se friske nyheder på Danmarks Radios websted. Det skyldes en såkaldt geo-blokering, der laver en forsinkelse af af nyhedsstoffet, når man går på nettet fra den anden side af Øresund.

Den modsatte vej er der ingen forsinkelse. Svenskere - og alle andre - med bopæl uden for Sverige får de samme nyheder som alle andre svenskere fra Sveriges statslige tv. For eksempel kan svenskere fra København se live nyheder fra Sveriges Television (SVT).

Öresundskomiteen vurderer, at forsinkelsen på de danske nyheder kan være op til to timer. Det er ikke tidssvarende, sådan som nyhedsformidling foregår i dag, mener Finn Lauritzen, der er direktør for Öresundskomiteen. Det er helt afgørende for at skabe forståelse hen over Øresund, at folk i de to lande kan se nyheder hos hinanden uden hindringer, mener han.

Caroline Reiler, direktør for Rådgivning, Strategi og Kommunikation i DR, fremhæver, at Danmarks Radio stiller nyhedsprogrammer til rådighed for brugere i Sydsverige on demand, så snart udsendelserne er afviklet. Hun vil nu se på, om der kan lukkes mere op for nyhedsformidlingen hen over Øresund, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: