FORBRUG, ØKONOMI, FØDEVARER, GRÆNSEHANDEL

Shop løs over sundet

Flag ARTIKEL 28-06-09 ~3 minutters læsning · 461 ord

Det er enhver shopaholics drøm. At blive sluppet løs i Malmø. Med Visakortet. For byen har det hele. Med over 800 butikker og et hav af indkøbscentre kan købelysten nemt blive stillet.

  • Der findes et fantastisk stort udvalg i Malmø. Vi har store konceptbutikker, eksklusive forretninger, små butikker med varer, der ikke kan købes andre steder end her i byen, og så har vi en del indkøbscentre, fortæller administrerende chef i Malmö Citysamverkan, Pia Sandin.

Og da de fleste indkøbscentre og butikker er placeret centralt, er vandrestøvlerne overflødige.

  • Der er ikke længere end man kan gå, så alt efter hvilket humør man er i, kan man både shoppe ude eller inde, fortæller Pia Sandin, og understreger, at der absolut også er økonomiske fordele ved at henlægge indkøbsturen til det svenske.

  • Valutakursen er vældig fordelagtig for danskerne, så i øjeblikket er der virkelig mange penge at spare. Samtidig kan man købe et Malmø City Kort og få store rabatter og fordele. Man kan få mere end 800 forskellige rabatter både på mad, tøj og underholdning, og der er rabatter at hente i alle butikscentrene, fortæller Pia Sandin om Malmø City Kortet, der koster 100 svenske kroner.

Så det kan godt betale sig at køre et smut over broen. For der er nemlig op til 25 procent at spare på varer, hvis man tager en tur til den svenske side af sundet og gør sine indkøb.

Alt under et tag

Det er der mange danskere der gør. Især er indkøbscentrene i Malmø populære.

  • Vores indkøbscentre er rigtig godt besøgt. Her har man mulighed for at kombinere shopping med andre oplevelser. Der bliver ofte arrangeret forskellige former for underholdning og der er altid ting i gang. Alt er på et sted, og vejret er altid godt. Her er dagligvarer og specialbutikker, restauranter og cafeer, og så er der gode parkeringsmuligheder, siger Pia Sandin, og fortsætter:

  • Det er en stor fordel, at alle butikker er samlet under et tag. Uanset hvem man er, eller hvilken stil man har, så er det helt sikkert, at der findes noget som falder i ens smag. Der findes mange forskellige modebutikker i centrene, og det gør det meget mere overskueligt og nemt at planlægge sin shopping. Og fordi flere af Malmøs indkøbscentre er i byens midte betyder det, at man også har mulighed for at nyde sin frokost ude i byen eller i parken, siger hun.

Og både indkøbscentrene og butikkerne i Malmø holder åbent på mange af de helligdage, hvor der er lukket i Danmark.

  • Der er rigtig gode muligheder for at handle ind i Malmø. Vi holder åbent, når kunderne har fri. Så derfor er der også mulighed for at gøre sine indkøb på mange af danskernes helligdage, og så er der også søndagsåben, fortæller Pia Sandin.