FORBRUG, ØKONOMI, FØDEVARER, GRÆNSEHANDEL

Få det hele for det halve i Gekås

Flag 26-01-12 ~2 minutters læsning · 272 ord

Gekås i Halland er det største supermarked i Skandinavien, men det samme kan man på ingen måde sige om priseniveauet på stedet. Tværtimod kosterne varerne kun halvt så meget som i en dansk Bilka. Faktisk under halv pris. Og så er der endda tale om helt nøjagtigt de samme varer.

Sådan lyser resultatet af en prisundersøgelse, som gratisavisen 24timer har lavet. Bladet har været på indkøb i Bilka samt i Gekås, som ligger i byen Ullared, 200 km fra København. Begge steder har bladets udsendte puttet 32 almindelige dagligvarer - mest kolonialvarer men også sodavand og slik - i indkøbskurven.

I Bilka kom regningen til at lyde på i alt DKK 964,32, men i Sverige stod der blot et beløb svarende til DKK 463,71 nederst på kassebonen. Besparelsen ved at flytte indkøbet til Halland var med andre ord 52 pct.

Størst var besparelsen på DKS Impulsiv neglelakfjerner, som kostede DKK 18,95 i Bilka og DKK 3,37 i Sverigere. En besparelse på 82 pct. Lige efter kom Pickwick te, Heins ketchup, plastikposer med snøreluk, Neophos Powerball opvaskemaskinetabs og Coca-Cola på dåse, som alle klingede i kasseapparatet med besparelser på over 70 pct.

Undersøgelsen er meget troværdig, og den fortæller, at der er god grund til at købe ind i Sverige. Selv et mindre indkøb kan tjene brobilletten hjem, mener Rasmus Kjeldahl, der er direktør i Forbrugerrådet.

Den køber analysechef i Dansk Erhver, Geert Leier Christensen, dog ikke. Han mener ifølge artiklen, at prisforskellene på forbrugsvarer i Danmark og Sverige sagtens kan forklares med forskelle i lønniveau, moms og afgifter samt med, at der kommer flere varer på tilbud i Danmark end i Sverige.

Skribentmail:

Mere info: http://www.24.dk/article.jsp?articleId=14854