SOCIAL, SUNDHED, GENERELT, GRUNDE, JORD

Effektiviteten fortsætter i det spanske sundhedsvæsen !

Flag 24-05-07 ~3 minutters læsning · 445 ord

Kære læser !

Allerførst TUSIND TAK for de mange mails med varme tanker i forbindelse med Allans indlæggelse, som jeg har modtaget. Det har varmet meget at I, helt fremmede mennesker, tænker på os i denne svære tid.

Status er p.t. at Allan i mandags fik konstateret 2 tilstoppede årer og i dag fik han den ene udviddet med en såkaldt stent (det der populært kaldes en «ballon-udvidelse»). Det skulle hjælpe på ilt tilførslen og danne baggrund for «næste skridt» i behandlingen.

Effektiviten på «Costa del Sol Hospital» er bare imponerende ! Her er der ingen «vi når det nok i morgen» mentalitet, som man ellers møder mange steder hernede.

De første 2 døgn hvor Allan lå på intensiv, ja da holdt lægerne konference 3 gange dagligt. Nemlig kl. 10 - 17 og 23. Samtisig hermed kunne vi pårørende få en snak med lægen og blive opdateret.

På hjerteafsnittet hvor Allan nu ligger, er der et læge-team på 4-6 læger og de ved alle hvordan de enkelte patienters tilstand er. Allan har kun talt med 2 forskellige læger i den uge han har været på afdelingen. Ligeledes her kan såvel patient som pårørende få sidste nyt, hvis blot man kommer inden kl. 14.00.

Undersøgelser, såsom ultralyd, scanninger m.v. kører også næsten i døgndrift og det samme er tilfældet med operationer.

Al personale vi har mødt er utrolig smilende og imødekommende. Ringer Allan på klokken, ja så kommer de med det samme og altid med et smil om munden.

Een ting er dog langt fra «noget at skrive hjem om»…

MADEN!! Ufff…Det er bare SÅ ens !! Varm mad 2 gange dagligt er okay, men maden er meget kedelig. MEN når det er sagt er det jo dybest set et luksusproblem, sammenlignet med de øvrige ting, så lad det nu ligge, men det skulle lige med, for ikke træerne skal voksne helt op i himlen

-)

VAND: Ja, det er også et «sjovt» fænomen…Det skal patienterne selv sørge for at købe !! Underligt i et land hvor vi har det noget varmere end nordpå, specielt med tanke på dehydrering, men sådan er det bare…HVORFOR ?? Aner det ikke og har ikke spurgt..Igen er det ligesom maden noget sekundært i forhold til den egentlige grund til Allan er indlagt.

Så fra vores Allans og min side kan kun lyde en STOR TAK for den professionelle effektivitet vi har mødt indtil nu.

Sideløbende med dette indlæg har jeg skrevet om DET GULE og DET BLÅ sygesikringsbevis og ikke mindst om forskellene på dækningerne og HVORFOR man bør medbringe BEGGE sygesikringsbeviser ved rejser i udlandet !

De bedste hilsner og god nat herfra Mijas,

Lene Hjelm

Redaktør, udvandrerne.dk

Spanien-Forum

Skribentmail: