GENERELLE, FORHOLD, GENERELT

Histrorien om en telefonregning i Spanien !

Flag 19-06-06 ~3 minutters læsning · 473 ord

Kære læser !

Dette indlæg var egentligt tænkt som et meget seriøs indlæg omkring forskellen på at forsikre sig og sine ting her i Spanien kontra Danmark.

Imidlertid synes jeg at sommervarmen gør mig lidt «smådoven» og lidt «ude af drift», så i stedet vil jeg fortælle om HVAD der sker når ens BANK glemmer at betale telefonregningen ! I sig selv en meget banal ting - i hvert fald i Danmark, men NU bor jeg jo i Spanien hvor tingene er skruet sammen på en noget anderledes måde !!

Kort tid efter vi var flyttet herned, kontaktede vi vores bank inde i Fuengirola og fik tilmeldt vand, el, telefon og hvilke andre regninger der nu kunne anvises direkte. Som alt andet hernede var der «no problemos Senora»….Og så er det man be’r til at det er rigtigt !!!!

Nogle måneder senere var vores telefon så pludselig «død»….Jamen hvad gør mor her så?? Fat i mobilen og ringer til Telefonica, der er det spanske svar på TDC. Her oplyste en venlig dame mig om, at hvis jeg nu BETALTE min regning, ja så ville de da åbne telefonen igen!! Jamen det ER da venlighed ikke ?? Nå men næste dag ned i banken og bede dem betale regningen…Men men men….Da jeg jo IKKE havde et stykke fysisk papir på telefonregningen kunne jeg ikke «bare» betale den…Nå ! Hvad så ? Jo, så foregår det på følgende måde: På udvalgte dage og på udvalgte tidspunkter, eksepmelvis torsdag og tirsdag mellem kl. 9.30 og 10.30 «får man lov til» i udvalgte banker at stå i kø og vente på at betale sin telefonregning, sammen med de andre «syndere»…Ved kassen oplyser man sit telefonnummer og det skyldige beløb…Jeg kunne huske det var omkring 52 euro, så for lige at være på den sikre side sagde jeg: «53 euro»…Nixen bixen!! Den går ikke Grandberg!! Det skal være det NØJAGTIGE beløb !!! Systemet KAN simpelthen IKKE registrere et forkert beløb!!!

Det er i sådan en situation det er en fordel at kunne tælle MEGET LANGT!!!!!!! Men der var ingen vej udenom: efter 20 min. i kø måtte jeg gå med uforrettet sag !!! Da klokken jo nærmede sig «lukketid for indbetalinger i dag»..Ja så måtte jeg pænt vente til det blev torsdag…..

Jeg tror vi er rigtig mange her i Spanien der har prøvet det med at en regning glipper !! I Danmark ville man jo typisk blot overføre pengene via sin Netbank - men sådan virker det bare ikke hernede !

Spanien er i en forrygende udvikling og de er LANGT fremme og også foran på nogle områder, i forhold til Danmark, MEN der er så andre områder hvor det kniber - set med danske øjne !!

På «genlæs» i næste uge hvor jeg tager emnet FORSIKRINGER op !

De bedste hilsner

Redaktør Lene Hjelm,

Udvandrerne.dk’s Spanien-Forum

Skribentmail: