VIRKSOMHED, KØB, SALG, VIRKSOMHEDSETABLERING

Kvier sig ved at opgive det korrekte overskud

Flag 12-10-08 ~Et minuts læsning · 209 ord

Ejere af virksomheder i Østeuropa er vokset op i et samfund uden skatter, og det præger deres holdning til at betale skat den dag i dag. Derfor kan du godt komme ud for, hvis du er ved at købe en østeuropæisk virksomhed med en omsætning på 10-100 mio. DKK om året, at overskuddet i virkeligheden er op til 10 gange større end det, virksomheden har opgivet til skattevæsenet.

Faktisk er modviljen mod at betale skat så stor, at det er svært at lave om på selv efter overtagelsen af en virksomhed.

Sådan lyder erfaringen hos Pauli Andersen, der er virksomhedsmægler i firmaet Proconsult i Hørsholm. Han mener, at det p.t. er bedst at købe virksomhed i et af de østeuropæiske lande, som først indførte markedsøkonomi, og det bl.a. et land som Slovenien.

Dertil kommer udfordringerne med selve processen i forbindelse med køb af en mindre eller mellemstor virksomhed i Østeuropa. Det er svært at finde mellemmænd til at sikre, at du ikke betaler for meget for virksomheden. Det er også svært at skaffe kvalificeret oversættelse af regnskaber o.lign., lige som det er svært at få østeuropæiske banker til at finansiere handelen. Men det findes altsammen, hvis du giver dig tid til at søge efter det, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: