VIRKSOMHED, JURA, REGLER, KORRUPTION, VIRKSOMHEDSETABLERING

Det mest korrupte land i EU

Flag 29-07-08 ~Et minuts læsning · 178 ord

Rumænien og Bulgarien er både de to nyeste - og de to mest korrupte - lande i EU. Rumænien er dog værst ifølge den nyeste udgave af Corruption Perception Index, hvor landet indtager en 69. plads. Bulgarien er nummer 64 ud af de 179 lande i opgørelsen, mens Danmark ligger på førstepladsen.

Det går dog gradvist den rigtige vej, mener Ovidiu Văleanu, der er partner i firmaet CHSH i Bukarest. EU-medlemsskabet har lagt et stort pres på landet for at rense ud i korruptionen, og stadig flere forretninger oplever bl.a., at de ikke skal have så mange godkendelser fra myndighederne som tidligere. Det er et tegn på mindre korruption, fortæller Ovidiu Văleanu, som bl.a. rådgiver danske firmaer om investeringer i Rumænien.

Iulia Dumitrescu, rådiver i det danske landbrugsinvesteringsfirma Jantzen Development, vurderer dog ikke udviklingen i RUmænien helt så positivt. To af landets tidligere landbrugsministre er blevet anklaget for korruption, og deres sager bliver efterforsket. Men endnu er ingen fra landets ledelse dømt, påpeger rådgiveren, der tidligere har været beskæftiget i netop det rumænske landbrugsministerium, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: