VIRKSOMHED, SKATTER, AFGIFTER, MOMS

38 pct. af indtægterne er ex moms

Flag 11-12-16 ~Et minuts læsning · 187 ord

Næste gang, du køber noget i Rumænien, kan du med en vis logik bede om at få momsen trukket fra regningen. Der er nemlig en temmelig stor sandsynlighed for, at den opkrævede moms alligevel ikke når frem til staten.

Rumænien er det land i Europa, hvor virksomhederne slipper for at betale den største del af deres indtægter i moms. 38 pct. bliver aldrig afregnet til myndighederne, har EU-Kommissionen beregnet.

Beløbsmæssigt slap de italienske virksomheder for at betale DKK 274 mia. i moms i 2014, og det er flere penge end de DKK 53 mia., som de rumænske firmaer kunne præstere. Men set i forhold til landets størrelse er Rumænien det mest moms-frie land i EU. Til sammenligning var det kun 10 pct. af indtægterne fra danske firmaer, der ikke blev svaret moms af i 2014.

En del af den manglende momsindbetaling skyldes decideret snyd. Men en del falder også tilbage på myndighederne, som af den ene eller anden grund ikke får kradset pengene ind. Resten af mankoen kommer af, at virksomheder begæres konkurs, inden de «når» at få betalt den moms, de skylder, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: