BOLIG, JURA, REGLER, BOLIGKØB

EUR 500.000 for et gyldent visum

Flag 27-08-13 ~Et minuts læsning · 173 ord

Køb en bolig her i landet til minimum EUR 500.000 (DKK 3,75 mio.). Så får du oven i hatten et gyldent visum med opholdstilladelse og ret til familiesammenføring.

Sådan lyder tilbuddet fra den portugisiske stat til især rige kinesere, som staten gerne vil lokke til for at købe nogle af alle de tomme luxusboliger langs Portugals atlanterhavskyst.

Den 38-årige Edmund Zhao, ejendomsinvestor fra Kina, har ladet sig lokke af tilbuddet. I april 2013 investerede han EUR 700.000 i en lejlighed i den eksklusive kystby Cascais. Han ønsker at flytte til Portugal med sin familie så hurtigt som muligt, efter at han har fået sin opholdstilladelse.

Ifølge artiklen er det bl.a. muligheden for at få børnene i en europæisk skole, som lokker kinesere til at købe bolig i Portugal. Andre ser først og fremmest boligen som en investering. Endelig er der prisen. En kvadratmeter lejlighed ud til havet i Portugal koster kun 13 af en kvadratmeter i en lejlighed i midten af Shanghai, fortæller Wang Ning, der er ejendomsmægler i den kinesiske hovedstad, Beijing.

Skribentmail: