OFFENTLIG, ADMINISTRATION, JURA, REGLER, BUREAUKRATI, INDREJSEREGLER

Timelange køer for at få opholdstilladelse

Flag 14-12-15 ~Et minuts læsning · 209 ord

Hvis du vil arbejde i Oman, kan du lige så godt indstille dig på at tilbringe mange timer i kø på grund af formaliteter, når du er kommet til landet. Det var i hvert fald oplevelsen for Morten Thorhauge Booelsen, da han skulle i gang med arbejdet som udstationeret for Cowi sammen med sin familie.

Han rendte ind i den første kø, allerede da han skulle afgive den blodprøve, som er nødvendig for at få en opholdstilladelse i Oman. Bare det at få et nummer til køen tog 45 minutter, og så havde danskeren endda fået lov til at springe 250 pladser over. Derefter gik der endnu en halv time, inden han blev kaldt ind til at få taget prøven.

Bagefter skulle han aflevere fingeraftryk hos politiet, og her var der kø langt ud foran politibygningen. Dette blev dog klaret på 20 minutter, fordi Morten Thorhauge Booelsen fik lov at springe 340 pladser frem i køen, så han startede som nummer 10.

Til sidst kunne danskeren hente opholdstilladelsen i Arbejdsministeriet, men her var der ingen mulighed for at springe frem i køen. Han måtte pænt tage en plads som nummer 175.

2 timer og 15 minutter senere havde Morten Thorhauge Booelsen sin opholdstilladelse i hånden, fremgår det af artiklen.

Skribentmail:

Mere info: http://ing.dk/artikel/flugten-til-oman-kapitel-2-en-blodprove-en-opholdstilladelse-80530