GENERELLE, FORHOLD, STATISTIK, HOSPITALER

Det bedste sted på planeten at slå sig ned

Flag 06-12-15 ~Et minuts læsning · 179 ord

Norge er det bedste sted på jord. Så enkelt kan det siges ifølge Legatum Institute. Det er en engelsk tænketank, som hvert år udgiver en opgørelse, hvor 142 lande vejes op mod hinanden ud fra 89 kriterier fordelt på 8 kategorier.

Norge vinder ikke nogen af de 8 kategorier, men landet havner alligevel helt nordpå, om man så må sige, i undersøgelsen, fordi det ligger i top-8 på alle kategorierne. Den samlede førsteplads skyldes bl.a. en stærk økonomi, et godt sundhedsvæsen, hjælpsomme mennesker og et godt uddannelsessystem.

Roger Buch, forskningschef ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX), mener dog, at Norge har førstepladsen til låns. Halveringen af olieprisen de senere år vil ramme de gigantiske indtægter, som Norge tidligere havde på olien, og det vil trække landet nedad, mener han.

Og så fik Norge oveni købet sejren på «afbud». Danmark endte som nummer 3 i sammenligningen, men sejren havde været i hus, hvis ikke det var for sundheden - eller mangel på samme. Danskerne ryger og drikker sig til en 16. plads, og det kostede førstepladsen, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: