BOLIG, STATISTIK, BOLIGKØB, FERIEBOLIGER, NYBYGGERI

Bygger færre ferieboliger

Flag 10-11-08 ~2 minutters læsning · 260 ord

Flere entreprenører skruer nu ned for deres byggerier af ferieboliger i Marokko. En af årsagerne er, at de har svært ved at låne til byggerierne for tiden.

Siden 2001 har Marokko ellers satset voldsomt på både byggerier af ferieboliger og turisme i det hele taget. Planen var, at landet skulle op på at have 10 mio. turister i år 2010, og der var sat 67 mia. DKK af til alt fra ferieboligkomplekser til badehoteller og flere hotelsenge.

For at nå de store mål, blev entreprenører fra udlandet lokket til med byggejord til spotpris. Flere - især spanske firmaer - tog imod invitationen og ofrede kæmpebeløb på byggeri af ferieboliger og hoteller ved Casablanca, Tanger og resten af Middelhavskysten.

Men i juli 2007 gik en af de store entreprenører i landet, spanske Martinsa-Fadesa, i betalingsstandsning. Selskabets byggeprojekter er nu overtaget af det marokkanske firma Addoha. Men Addoha melder om, at salget af ferieboliger i Marokko er faldet med 60 pct. i forhold til første halvår af 2007. Især briterne har vendt de marokkanske ferieboliger ryggen.

På den baggrund har Addoha besluttet at droppe sine ferieboligprojekter langs atlanterhavskysten for i stedet at koncentrere sig om projekterne ved Middelhavet.

Visse ferieboligprojekter gennemføres dog i Marokko. Bl.a. fortsætter den spanske fond Mixta Africa ufortrødent med at bygge billige ferieboliger i landet. Fonden har således netop færdiggjort 1500 boliger i Tetuan i det nordlige Marokko, hvor de kan købes for EUR 20.000-25.000 (DKK 149.000-186.200) pr. styk. Mixta Africa planlægger nu at bygge endnu 10.000 ferieboliger i både Marokko, Tunesien og Egypten, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: