BOLIG, STATISTIK, BOLIGKØB, BOLIGSALG, FERIEBOLIGER, LEJLIGHEDER, NYBYGGERI

En million boliger er ikke taget i brug

Flag 19-01-10 ~Et minuts læsning · 179 ord

Under den seneste højkonjunktur blev der hvert år bygget mere end 800.000 nye lejligheder i Spanien. Dermed blev der bygget lige så mange lejligheder som i Frankrig, Italien og Tyskland tilsammen. Vel at mærke lande som i alt har syv gange så mange indbyggere som Spanien.

På grund af det kraftige byggeri står der nu flere end 1 million boliger tomme i Spanien. Det er flere tomme boliger, end der nogensinde har været i USA, som tæller næsten ti gange så mange indbyggere.

Det store antal tomme boliger svarer til syv års forbrug og gør, at Spanien har verdensrekord i overbyggeri af boliger pr. indbygger.

De spanske banker har cirka DKK 3500 mia. i klemme i den spanske ejendomssektor - eller et beløb svarende til halvdelen af det årlige bruttonationalprodukt i Spanien. De samme banke sælger nu ud af deres ejendomsbeholdninger med store tab.

Det store overskud af boliger har været med til at presse priserne ned på boliger i Spanien. Siden priserne toppede i 2007, er de nu faldet mellem 25 og 50 pct., fremgår det af artiklen.

Skribentmail: