PENSION, OPSPARING, SKATTER, AFGIFTER, BANKHEMMELIGHED

Skal chikaneres til at udlevere skatteoplysninger

Flag 23-10-08 ~Et minuts læsning · 156 ord

Danmark og 16 andre OECD-lande er nu blevet enige om en samordnet aktion for at chikanere skattely-lande som Luxembourg til at udlevere oplysninger om de skatteborgere, der har penge i skattely-landene.

De 17 lande vil ganske enkelt diskrimere skattely-landene både økonomisk og politisk til at opgive deres bankhemmelighed og udlevere skatteoplysningerne.

Drivkræfterne bag initiativet er Frankrig og Tyskland, som sammen med de øvrige 15 OECD-lande har sat en frist på juni 2009 til at finde på gode ideer til, hvordan chikanen konkret skal foregå for at have den størst mulige virkning.

Skatteminister Kristian Jensen (V) betegner aftalen som et gennembrud, at så mange lande nu har erstattet 10 års pæne og velmente ord med handling på området. Han peger blandt andet på, at aktionen blandt andet vil få de multinationale selskabers skattefrie udbytter frem i lyset. De multinationale selskaber snylter på alle andre skatteydere, når de placerer deres datterselskaber i skattely, siger skatteministeren bl.a. i artiklen.

Skribentmail: