SOCIAL, SUNDHED, ØKONOMI, HOSPITALER

66-80 pct. at spare på skønheden

Flag 13-08-15 ~Et minuts læsning · 206 ord

Du kan typisk spare mellem 30 og 50 pct. på at få ordnet dine tænder, bryster eller andre kropsdele i udlandet. Men i Litauen kan du spare endnu mere. F.eks. er der DKK 42.000 - eller 80 pct. - at spare ved at få klaret sin hårtransplantation på den anden side af Østersøen. Og et pande- eller øjenbrynsløft koster kun 13 - DKK 10.000 - i Litauen, fremgår det af artiklen.

Besparelserne lokker hvert år tusindvis af danskere til udlandet for at få klaret diverse skavanker med en omgang plastik-kirurgi. Alene firmaet KirurgiRejser, der er førende inden for skønhedsrejser i Danmark, sender over 10.000 danskere afsted om året.

Grunden er den enkle, at Danmark har højere lønninger og afgifter. En dansk kirurg skal bare lave 1-2 operationer om dagen for at tjene det samme, som en kirurg i Grækenland eller Belgien skal bruge 15 operationer på, fortæller Atef El-Kher, der er administrerende direktør i KirurgiRejser.

Bagsiden ved de billige klinikker i udlandet er, at nogle af dem gør deres arbejde dårligt. Men danske klinikker begår også fejl. I nogle tilfælde kan udenlandske klinikker faktisk være dygtigere, fordi de har langt flere kunder - og dermed langt større erfaring end deres danske konkurrenter, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: