SOCIAL, SUNDHED, ØKONOMI, HOSPITALER

Behandlinger i udlandet for 2,3 mio. kunne ikke redde kræftsyg datter

Flag 19-08-09 ~2 minutters læsning · 246 ord

I alt DKK 2,3 mio. brugte Ewa Leonard fra Hjøring på behandlinger i Kina og USA i et sidste desperat forsøg på at redde sin kræftsyge datter. Men de mange penge var ikke nok. Datteren, Lena Leonard, døde i marts 2009 af lungebetændelse, fordi de mange kemobehandlinger mod kræften havde svækket hendes immunforsvar.

Ifølge artiklen koster en kræftbehandling i Kina mellem DKK 100.000 og 300.000.

Ewa Leonard er selv læge, og hun lever med en erkendelse af, at kræft er en kronisk sygdom, som ikke kan helbredes. Østens læger kan forlænge patienternes liv, men et håb om helbredelse vil altid være falsk, mener hun.

Alligevel fortryder Hjørring-lægen ikke de behandlinger, som datteren modtog i udlandet.

Min datter fik to ekstra år at leve i, hvor vi nåede at få en masse oplevelser sammen. Og både lægerne Kina og USA bidrog til forlængelsen af Lenas liv, fortæller Ewa Leonard.

Det eneste, den efterladte mor fortryder, er, at hun stolede på den diagnose, som de danske læger stillede. Og som viste sig at være forkert. Alle kan begå en fejl. Også læger. Derfor bør dødssyge kræftpatienter altid have en såkaldt «second opinion» af en anden læge, mener hun.

Hvis vi havde fået den korrekte diagnose fra begyndelsen, havde jeg fået noget længere tid sammen med min datter, siger Ewa Leonard, der mener, at hun på et tidligere tidspunkt burde have taget datteren med til udlandet for at få en anden læges vurdering af datteren, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: