For de yngre kinesere er der meget andet i livet end ægteskab. Men det kan man knapt sige om den ældre generation, så der falder mange nærgående spørgsmål af til ugifte, når der er familie tam-tam. For at slippe for dette betaler kinesiske singler - både mænd og kvinder - gerne mellem DKK 500 og 2000 for at leje en kæreste i en enkelt dag, så vedkommende kan vises frem for den nysgerrige familie. Det fremgår af en artikel i South China Morning Pos.
I tiden omkring det kinesiske nytår kan lejen komme helt op på DKK 6000 om dagen.
Manøvren sætter en effektiv stopper for det familiære krydsforhør, og den har skabt en hel opblomstring af hjemmesider, hvor kinesere kan leje kærester. Markedet er så veludviklet, at der ligefrem findes et kodesprog for, at udbyderen kun er parat til fremvisning. Det hedder f.eks. «grøn service», når tjenesteydelsen ikke inkluderer kys eller sex.
Kina har et stort overskud af mænd i forhold til kvinder, og det skaber et ekstra stort pres på kvinder, som er single. Især når de kommer op i tyverne uden at have fundet sig en ægtemand.
Selv kommunistpartiet presser på for at få ugifte kvinder til at gifte sig og føde børn, og Kinas officielle kvindesagsorganisation kalder singlekvinder for «shengnü». Dette udtryk kan ifølge artiklen oversættes til «efterladenskab».