MELLEMMENNESKELIGT, PRAKTISK

Slendrian med mødetider koster millioner

Flag 07-06-10 ~Et minuts læsning · 176 ord

Desværre for bolivianerne har begrebet «boliviansk tid» ikke noget med tidzoner at gøre. Det er kort og godt betegnelsen for, at folk i Bolivia sjældent kommer til tiden. Bolivianerne kommer ofte et kvarter eller en halv time for sent til deres aftaler, og arbejdet møder de først på til noget, der må betegnes som direktørtid.

Den megen slendrian koster landet millioner af kroner, og den er nu blevet så omfattende, at landets regering vil uvanen til livs. Derfor vil regeringen nu belønne folk rent økonomisk, når de møder på arbejde til den aftalte mødetid. Tiltaget skal ifølge præsident Evo Morales give et spark opad til både produktiviteten og økonomien i Bolivia, som er Sydamerikas fattigste land.

Evo Morales er dog selv ramt af det problem, som han nu satser på at rydde af vejen. Han har flere gange præsteret at komme flere timer for sent til pressemøder.

I det hele taget spås initiativet ikke store chancer for at lykkes. Vanens magt er stærkere end præsidentens bonus, fortæller Aristoteles Ona fra La Paz Universitet ifølge korrespondentens situationsrapport.

Skribentmail: