GENERELLE, FORHOLD, ØKONOMI

Også i top med vækst de næste fem år

Flag 30-10-12 ~2 minutters læsning · 262 ord

Kina har været en økonomisk tiger i hele indeværende årtusinde, og landet beholder førertøjen på vækstområdet frem til år 2017, fremgår det af en vurdering fra OECD.

I perioden fra 2012 til 2017 ventes Kina at få en årlig økonomisk vækst på 8,9 pct., og det indbringer en klar førsteplads i en OECD-sammenligning mellem 40 lande i den vestlige verden.

På de to følgende pladser kommer Indien og Indonesien med en forventet økonomisk vækst i perioden på henholdsvis 7,2 og 5,9 pct. Fjerdepladsen går til Tyrkiet med 5,2 pct.

Ifølge OECD-prognosen vil dronningeriget de næste fem år slæbe sig afsted med en økonomisk vækst på 0,8 pct. om året. Dermed indtager Danmark også en form for fjerdeplads. Men det er set fra bunden. Pegefingeren skal helt ned på plads nummer 37 ud af 40, før der er bingo.

Ifølge prognosen lykkes det kun lige netop for Danmark at slå den økonomiske «vækst» på 0,6 til 0,7 pct. om året, som ventes i fallit-lande som Italien, Grækenland og Portugal.

Til gengæld bliver den økonomiske udvikling i Danmark overhalet klart af to andre lande, som også bor nabo til den økonomiske afgrund. Island forventes at vækste med 1,4 pct., mens Europas aktuelle økonomi-ruin, Spanien, spåes en økonomisk fremgang på 1,5 pct. om året frem til 2017.

Væksten i nabolandene kommer også til at ligge i en anden liga end den danske. I Tyskland bliver den dobbelt så høj (1,6 pct. om året) og i Sverige godt tre gange så høj (2,5 pct. om året), fremgår det ifølge artiklen af prognosen fra den økonomiske samarbejdsorganisation.

Skribentmail: