BOLIG, ØKONOMI, BOLIGKØB, BOLIGSALG

Boliger har tabt DKK 21.500 mia. i værdi på tre uger

Flag 08-07-15 ~Et minuts læsning · 179 ord

Hvis du går og tror, at Grækenland er den største trussel mod verdensøkonomien. Så tro om. Det kinesiske boligmarked er nemlig en endnu større tikkende bombe. Her er boligerne alene de seneste tre uger faldet med DKK 21.500.000.000.000 (21.500 mia.) i værdi, fremgår det af artiklen.

Værditabet på de kinesiske boliger svarer til ca. 9 gange den samlede græske gæld over for udlandet.

For at forhindre bomben i at sprænge er Kinas centralbank som noget helt usædvanligt begyndt at låne penge ud til investorer, der vil lave støtteopkøb af aktier, skriver finansavisen Wall Street Journal. Ca. 20 af de største børsmælgervirksomheder og finansielle investorer i landet har således garanteret, at de vil opkøbe aktier for mindst 120 mia. yuan (ca. DKK 130 mia.). Desuden har de kinesiske myndighederne tilladt landets pensionsfonde at gå ind på aktiemarkedet. Det har de aldrig tidligere haft lov til.

Oven i dette har medierne i Kina sendt en koordineret advarsel til aktie- og boligejerne i landet. Lad være med at «gå amok» og «begrav dig selv i skræk og rædsel», lyder det ildevarslende budskab.

Skribentmail:

Mere info: http://www.jyllands-posten.dk/premium/briefing/ECE7853015/Glem+alt+om+Gr%C3%A6kenland.+Her+er+den+rigtige+g%C3%A6ldsbombe/