BOLIG, KØB, SALG, BOLIGKØB

Tilbyder gratis boliger og tilskud til renovering

Flag 02-12-18 ~2 minutters læsning · 231 ord

Du kan nu blive husejer for næsten ingen penge. Ja, i visse tilfælde kan du faktisk blive det uden at betale en krone. Og hvis boligen trænger til en kærlig hånd, kan du få et tilskud til renoveringen oveni.

Sådan lyder det nye tilbud fra de japanske myndigheder, som håber, at initiativet kan skabe liv og aktivitet i de omkring 8 millioner huse, som står tomme og forladte i landet. Hovedparten af de efterladte huse ligger rundt om hovedstaden Tokyo, oplyser Japan Times.

Ifølge det amerikanske medie Business Insider står de fleste af husene tomme hen, fordi deres tidligere beboere er flygtet fra naturkatastrofer. Andre har sagt farvel til boligerne, fordi de er flyttet et andet sted hen eller på plejehjem.

At myndighederne ligefrem skrider til at forære nogle af boligerne væk, skyldes bl.a. den lokale overtro. F.eks. vil japanerne hellere brække en arm på langs end overtage et hus, der har tilhørt en person, som er død af unaturlige - eller ligefrem voldelige - årsager.

Desuden kan foræringspriserne bunde i, at problemet med tomme boliger ikke forventes at blive mindre i de kommende år. Tværtimod vurderer den japanske tænketank Nomura Research Institute (NRI), at 21,7 millioner hjem vil stå tomme i 2033. Det betyder, at hver tredje hus kommer til at stå tomt i den opstigende sols land.

En oversigt med de billige og gratis ejendomme kan ses på:

http://inakanoseikatsu.com/

Skribentmail:

Mere info: https://ekstrabladet.dk/ferie/faa-en-gratis-feriebolig-japan-foraerer-millioner-af-forladte-huse-vaek/7413341