VIRKSOMHED, SKATTER, AFGIFTER, ARVEFORHOLD, OFFSHORE

Åbent skattely med ægge-procenter

Flag 22-05-08 ~2 minutters læsning · 230 ord

Isle of Man er ikke længere et lukket skattely, sådan som den internationale kritik fra EU og OECD har lydt i årevis. I stedet satser den lille ø mellem England og Irland nu på at blive verdens mest åbne skattely, samtidig med at især selskabsskatterne har fået endnu et tryk nedad.

Selskabsskatten lyder således p.t. på 0 pct. Arveskatten og kapitalvindingsskatten har ligeledes form som et æg. Dog skal banker betale 10 pct. i kapitalvindingsskat.

Indkomstskatten er også let at huske, hvis du tjener under DKK 100.000: Den er nemlig 0 pct. Ligger din årlige indkomst mellem DKK 100.000 og DKK 1.000.000, skal du betale mellem 10 og 18 pct. i skat. Og kravler indkomsten over en million DKK om året,falder skatten af det overskydende beløb igen til et rundt nul.

Forskellen på Isle of Man og de mere lukkede skattely er, at Isle of Man har indgået aftale om udveksling af skatteoplysninger med en række lande. Aftalerne med Holland og USA blev ratificeret i 2006. Herefter kom de nordiske lande med i marts 2008, og senest er øen kommet overens med Eire - naboen mod vest - i april 2008.

Aftalen med Danmark betyder, at danske firmaer ikke kan skjule penge for Skat på Isle of Man. Til gengæld slipper danske luftfartsselskaber og rederier for dobbeltbeskatning, hvis de vælger øen som base for deres aktiviteter, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: