PENSION, OPSPARING, SKATTER, AFGIFTER

Skifter til kontanter for at undgå registrering hos skat

Flag 27-07-16 ~Et minuts læsning · 203 ord

Indonesernes brug af betalingskort er steget i alle de seks år, der er lavet statistik over det. Men i begyndelsen af juni 2016 faldt brugen pludselig med 4 pct. Landets største kortudsteder, Bank Central Asia (BCA) oplevede et pludseligt fald i kortoverførslerne med 15 pct., samtidig med at der var dobbelt så mange som normalt, der ville have slettet deres betalingskort.

Den pludselige ændring i brugen af betalingskort skete præcis samtidig med, at landets præsident, Joko Widodo, havde indført, at bankerne skal indrapportere alle korttransaktioner til skattevæsenet.

Baggrunden for registreringen var, at kun cirka 10 pct. af Indonesiens 250 mio. indbyggere er registreret hos landets skattemyndigheder. Præsidenten mener, at de manglende registreringer koster den i forvejen alt for tomme statskasse cirka DKK 200 mia. om året. Det skulle alle dataene om korttransaktionerne råde bod på.

Ikke alle borgere var dog enige, så nogle af dem har valgt at gå over til kontanter. Hvis nogen skulle få den idé, at skiftet skyldes ikke modvilje mod at betale skat, så tager de fejl ifølge en talsmand for BCA. Borgerne føler blot, at deres privatliv er blevet krænket, og så har de ikke tillid til den nye overvågning, bedyrer talsmanden ifølge artiklen over for Reuters Bureau.

Skribentmail: