FORBRUG, JURA, REGLER, FØDEVARER

Endnu en delstat forbyder alkohol

Flag 17-10-16 ~Et minuts læsning · 197 ord

Alkohol er allerede forbudt i Indiens to delstater Gujarat og Nagaland, og 1-4-2016 fik de følgeskab af Bihar, som tæller mere end 100 mio. indbyggere.

Det er forbudt for begge Indiens store befolkningsgrupper af hinduer og muslimer at drikke alkohol. Alligevel har det traditionelt været muligt at købe alkohol. Men det bliver stadig sværere, efter som forbudene vinder terræn i landet. Også delstaterne Manipur og Kerala har indført et delvist forbud mod alkohol. Desuden er Tamil Nadu med 70 mio. indbyggere på vej til at stramme reglerne på området.

Forbuddene rammer små forretningsdrivende i stor stil. Og når en delstat lukker for salget af alkohol, bliver det ofte blot startskuddet til en grænsehandel, som ikke står meget tilbage for den, der foregår ved den dansk-tyske grænse. Når en delstat strammer op, bliver resultatet nemlig ofte, at folk i stor stil rejser til en nabostat for at forsyne sig.

Der er nemlig stadig delstater i Indien, hvor salg af alkohol og spiritus fortsat er lovligt. En enkelt delstat, Uttar Pradesh, er ligefrem gået imod strømmen ved at sænke afgifterne på alkohol. Delstatens politikere har ifølge artiklen fået nok af den trafik til nabostaterne, som de højere afgifter skabte.

Skribentmail: