VIRKSOMHED, KØB, SALG, BOLIGKØB, LANDEJENDOMME, VINGÅRDE, VIRKSOMHEDSETABLERING

Landbrugsjord til en tredjedel pris

Flag 26-04-07 ~Et minuts læsning · 192 ord

Danske landmænd søger mest til Østeuropa, når de ønsker at drive landbrug i udlandet. Men Frankrig er også en oplagt mulighed. Her koster landbrugsjorden nemlig kun en tredjedel af prisen i Danmark, og der er især mulighed for at gøre en god handel inden for ejendomme til planteavl.

Det vurderer DLBR Advice, som er en rådgivningsenhed om investering i udlandet under Dansk Landbrugsrådgivning i Skejby.

DLBR Advice sætter i øvrigt fokus på den måske lidt oversete investeringsmulighed på et informationsmøde onsdag d. 9-5-07. Her vil ejendomsmægler Søren Andersen fra EDC i Videbæk, der har specialiseret sig i salg af landbrugsejendomme i Loire-dalen, fortælle mere om mulighederne for at gøre en god investering i fransk landbrug.

Søren Andersen afviser i øvrigt, at danske landmænd drukner i bureaukrati, hvis de prøver lykken i Frankrig. Han kender en engelsktalende advokat og notar, som man kan bruge, og så glider papirarbejdet smertefrit, siger han.

Det franske jordfordelingsdirektorat, SAFER, er så positiv over for udenlandske investeringer, at det har oprettet en hjemmeside specielt med nyttige informationer til udenlandske investorer, fremgår det af pressemeddelelsen fra DLBR.

Informationssiden, som også rummer en afdeling på engelsk, kan ses på: http://www.terresdeurope.net

Skribentmail:

Mere info: http://www.lr.dk/informationsafdelingen/informationsserier/nyheder/070425_dlbr_advice.htm