VIRKSOMHED, SKATTER, AFGIFTER

Millionærskat skal i stedet hentes i virksomhederne

Flag 03-04-13 ~2 minutters læsning · 220 ord

Præsident Francois Hollandes kuldsejlede millionærskat skal nu i stedet betales af de franske virksomheder.

Præsidenten ville oprindelig have alle franskmænd med en indtægt på over EUR 1 mio. om året til at betale 75 pct. i skat, men forslaget blev annulleret af det franske forfatningsråd, fordi det var imod forfatningen. Problemet var, at en husstand med to årsindtægter på EUR 900.000 - altså EUR 1,8 mio. i alt - ville slippe fuldstændig for millionærskatten, mens en husstand med en hjemmegående, hvor partnereren tjente EUR 1,2 mio. om året - altså EUR 1,2 mio. i alt - ville blive ramt af millionærskatten.

Nu forsøger præsidenten at presse den samme skatteprocent igennem blot på den måde, at det er virksomhederne, der skal tilbageholde skatten på de 75 pct. af de lønninger, som ligger over EUR 1 mio. om året.

Der er lidt tvivl om den praktiske udformning af virksomheds-millionær-skatten. Bl.a. har den franske finansavis Les Echos påpeget, at de 75 pct. forhåbentlig er inkl. de 25 pct. af lønnen, som de franske virksomheder i forvejen betaler i sociale ydelser. I modsat fald nærmer skatteprocenten sig jo mod de berømte 100.

Desuden lægger den nye skat op til forskelsbehandling i forhold til f.eks. velhavende kunstnere, der ikke arbejder i noget firma, siger Laurence Parisot, formand for Medef, organisationen for franske industrivirksomheder, ifølge artiklen.

Skribentmail: