PENSION, OPSPARING, SKATTER, AFGIFTER, PENSION, MED, LØBENDE, UDBETALING

85 pct. i skat af pensionen

Flag 13-01-09 ~2 minutters læsning · 214 ord

At betale: 85 pct. i skat af din pension. Sådan lyder vilkårene for den selvstændige rådgiver Jan Johansen, Næstved, hvis han vælger at flytte til sit sommerhus i Sydfrankrig.

Årsagen er, at Danmark fra 1-1-2009 har opsagt dobbeltbeskatningsaftalen med Frankrig. Det betyder, at danske pensionister, som flytter til Frankrig, skal betale skat af deres danske pension til både Danmark og Frankrig. Ifølge den gamle dobbeltbeskatningsaftale var det kun Frankrig, der kunne opkræve skat af danskernes pensioner i landet.

Tidligere var Jan Johansen og hans hustru indstillet på at tilbringe deres otium sydfranske, men opsigelsen af skatteaftalen tvinger familien til at blive i Danmark. Så meget har Jan Johansen heller ikke sparet op, som han selv udtrykker det.

Asger Hansen, tidligere økonomidirektør i Nykredit og nuværende medlem af bestyrelsen for Redan - foreningen af danske pensionister i Sydfrankrig, er forarget over den ensidige danske opsigelse af skatteaftalen med Frankrig. Det er uanstændigt, at danskere skal betale skat i to lande. Dertil kommer, at danske pensionister i Frankrig også skal betale fransk sygesikring, anfører han.

Opsigelsen af skatteaftalen rammer mange danskere, som er flyttet til Frankrig før pensionsalderen i tillid til de gældende regler. Det bør den danske skatteminister Kristian Jensen straks gøre noget ved, mener Asger Hansen.

Der bor ifølge artiklen 5000 danskere i Frankrig.

Skribentmail: