PENSION, OPSPARING, SKATTER, AFGIFTER, DOBBELTBESKATNINGSAFTALE

Principaftale skal gøre en ende på brandbeskatning af pensionister

Flag 08-06-19 ~2 minutters læsning · 248 ord

Efter 11 år uden en dobbeltbeskatningsaftale mellem Danmark og Frankrig, er de to lande nu blevet enige om skitsen til en ny af slagsen. Dermed kan mange danskere i Frankrig se enden på den årelange brandbeskatning.

Konkret er der indgået en ny principaftale, som indebærer, at Frankrig får lov at beskatte pensioner, som danskere i Frankrig får fra Danmark, med den skatteprocent, der gælder i Frankrig, hvor Danmark får lov at beskatte de samme pensioner op til den højere skatteprocent, som findes i Danmark.

I praksis skal det foregå på den måde, at hele administrationen af ordningen foregår i Danmark. Når skatten til de to lande er beregnet, sender Danmark simpelthen Frankrigs andel sydpå.

Man regner med, at den nye dobbeltbeskatningsoverenskomst vil koste Danmark cirka DKK 30 mio. kroner om året. Til gengæld vil danske virksomheder få en gevinst, fordi samhandelen mellem de to lande lettes som følge af den nye overenskomst.

Det var Danmark, som ensidigt opsagde den gamle dobbeltbeskatningsaftale med Frankrig i 2008. Manglen på en aftale om dobbelt beskatning har siden - helt bogstaveligt taget - ført til dobbelt beskatning af mange danskere. Nemlig én gang af Frankrig og én gang af Danmark. I nogle tilfælde faldt resultatet ud, som noget der lignede en konfiskation af danskerens pension/indtægt. Også EU har været ude med kritik af forholdene.

Principaftalen er en udløber af et fransk statsbesøg i Danmark sidste år, og den skal nu munde ud i en endelig aftale mellem landene, fremgår det af artiklen.

Skribentmail:

Mere info: https://www.berlingske.dk/dine-penge/nu-kan-du-igen-tage-pensionen-med-til-frankrig-uden-brandbeskatning