BOLIG, SKATTER, AFGIFTER, DOBBELTBESKATNINGSAFTALE, EJENDOMME, EJENDOMSMÆGLERE, EJENDOMSSKAT

Danske ejendomsmæglere skal fortælle Skat, hvem de har solgt udenlandske ejendomme til

Flag 24-08-06 ~Et minuts læsning · 209 ord

Skatterådet har d. 22-8-06 besluttet, at Skat skal gå til danske ejendomsmæglere, kreditforeninger, banker og sparekasser for at finde frem til, hvilke danskere der har købt ejendom i udlandet. Der er tale om en ny fremgangsmåde i Skats bestræbelser for at sikre, at alle danskere betaler ejendomsskat til Danmark af deres udenlandske boliger.

Og det er vel at mærke en pligt for de pågældende firmaer at oplyse, hvem de har solgt udenlandske boliger til eller finansieret udenlandske boliger for, fortæller kontrolchef Susanne Reinholdt fra Skat i en artikel, som har været bragt i morgenavisen Dato.

Susanne Reinholdt tilføjer ifølge artiklen, at henvendelserne til mæglerne mv. er en del af et pilotprojekt, som skal give et overblik over, hvor mange danskere der evt. har «glemt» at opgive deres udenlandske boliger mhp. betaling af ejendomsskat. Hvis projektet afslører mange skattesyndere, vil Skat gennemføre en egentlig kontrolaktion på området i 2007.

I samme forbindelse er Skat gået i gang med at skrive til myndighederne i lande, som har dobbeltbeskatningsaftale med Danmark, for ad den vej at finde ud frem til, hvilke danskere der har købt ejendom i de pågældende lande. De udenlandkse myndigheder har dog ikke pligt til at hjælpe Skat, sådan som de danske ejendomsmæglere m.v. har, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: