PENSION, OPSPARING, SKATTER, AFGIFTER, BÅDE, LEDELSE, RÅDGIVNING, UDLANDSDANSKERE

Meget dygtig Skatteminister BRAVO BRAVO

Flag 13-01-09 ~3 minutters læsning · 433 ord

Citat fra Jyllandsposten

Tilspidset konflikt om skatteaftaler

Af BO JØRGENSEN | JØRGEN ULLERUP, EPN’s korrespondent i Paris

Offentliggjort 12.01.09 kl. 22:32

Dansk Industri og Danmarks Rederiforening kræver, at danske virksomheder holdes økonomisk skadesløse i en fastlåst skattestrid, som har kostet erhvervslivet millionbeløb.

Skatteminister Kristian Jensen (V). Arkivfoto: Mik Eskestad

Relaterede artikler

Fogh personligt ramt af fransk skattesmæk

Panik over skattestrid

Usikker fremtid for udlandsdanskere

Se alle >>

Løs jeres skatteproblem med Frankrig omgående, eller vi begynder at flytte arbejdspladser ud af Danmark.

Sådan lyder det ultimative krav fra både Dansk Industri og Danmarks Rederiforening, der i en fælles henvendelse til regeringen skærper tonen i striden om den ensidige danske opsigelse af dobbeltbeskatningsaftalerne med Frankrig og Spanien.

Skattestriden vil ifølge en opgørelse fra DI komme til at koste danske virksomheder langt over 200 mio. kr. alene i år.

De to magtfulde erhvervsorganisationer kræver, at forhandlingerne om en ny skatteaftale omgående genoptages.

Krav om skadesløshed

Samtidig forlanger de, at regeringen i mellemtiden skal holde virksomhederne økonomisk skadesløse ved at give dem en skatterabat svarende til den skat, som de siden årsskiftet har skullet betale til Frankrig.

Det sidste har skatteminister Kristian Jensen (V) hidtil modsat sig med den begrundelse, at regeringen ikke vil betale for en skat, der opkræves af et andet land.

Regeringen beskylder samtidig Frankrig for at opkræve en skat, der er EU-stridig, og har derfor opfordret virksomhederne til at indbringe sagen for EU-kommissionen.

Men det afvises kategorisk af direktør i DI Tine Roed.

»Vi vil ikke påføres hverken store sagsomkostninger eller en lang ventetid på at få afgjort en sag, der intet har med os at gøre,« siger hun.

»Denne konflikt er allerede begyndt at koste virksomhederne millionbeløb. Hvis ikke problemet løses omgående, vil virksomhederne meget snart begynde at flytte ansatte til Frankrig eller Spanien eller til f.eks. Storbritannien, der har en god skatteaftale med landene,« siger Tine Roed.

Fransk modstand

Opsigelserne af skatteaftalerne skyldes, at Danmark ønsker at sikre beskatning af de pensionsmillioner, der sendes ned til danske pensionister i Spanien eller Frankrig.

Det har især Frankrig modsat sig, og efter 20 års forgæves forhandlinger besluttede Danmark at gå solo med en opsigelse, der fik bred opbakning i Folketinget.

Skatteminister Kristian Jensen (V) ventes inden månedens udgang at fremlægge et lovforslag, der skal redde privatøkonomien for en række franske statsborgere med adresse i Danmark.

Opsigelsen betyder, at bl.a. ansatte på den franske ambassade og på Den Franske Skole i København har skullet betale skat til begge lande siden den 1. januar.

Sådanne ansatte, der har boet i Danmark indtil årsskiftet, vil ifølge lovudkastet blive friholdt for denne merskat.?

Kilde:

Jyllands Posten

Skribentmail: