INVESTERING, ØKONOMI, EJENDOMME

Kraftig stigning i ejendomshandel

Flag 01-10-09 ~2 minutters læsning · 221 ord

Efter en periode med stilstand er der nu ved at komme gang i salget af ejendomme i Paris igen. I andet kvartal af 2009 steg salget således med 77 pct. til DKK 5,85 mia. Det fremgår af nye tal fra Immostat, som drives i samarbejde mellem fire af de største ejendomsselskaber i Frankrig.

Det stigende salg skyldes blandt andet franske forsikringsselskaber og tyske ejendomsselskaber, der ser en mulighed for at gøre en god handel, efter at priserne på det parisiske ejendomsmarked er faldet 40 pct. i løbet af de seneste 20 måneder. Ifølge Jones Lang LaSalle er priserne nu nede på det laveste niveau i ti år.

Frankrig, Tyskland og England går lige nu for at være verdens tre mest interessante lande at lave ejendomsinvesteringer i, fortæller Giles Wilcox, der er investeringschef hos Savills i London.

Også Karl-Joseph Hermanns-Engel, direktør hos UNion Investment Real Estate AG i Hamburg, mener, at tiden nu er inde til at gå ind på det franske marked.

Selv om salget af ejendomme har rettet sig lidt i byernes by, så er der stadig langt op til niveauet fra 2007, da ejendomsmarkedet toppede. Jones Lang LaSalle forventer, at det samlede salg af ejendomme i Paris hjøst kommer op på DKK 30 mia. i år. I 2007 løb det op i DKK 153 mia., fremgår det af artiklen.

Skribentmail: