INVESTERING, KØB, SALG, EJENDOMME

Analytiker: Køb ejendomme i de mindre byer

Flag 09-10-10 ~2 minutters læsning · 224 ord

I de 70 største byer i Kina steg ejendomspriserne i gennemsnit med 10,3 pct. fra foråret 2009 til foråret 2009, og i Shanghai og Beijing var prisstigningerne endnu højere. Prisstigningerne nærmer sig en boble, som der kan gå hul på. Bl.a. fordi den kinesiske regering har hævet mindsterenten på boliglån og sat kravet op til, hvor meget folk skal lægge i udbetaling for at kunne købe en bolig.

Når hele situationen på det kinesiske boligmarked tages i betragtning, er det lige nu mest fornuftigt at investere i ejendomme i de mindre og mellemstore byer i Kina. Her har prisstigningerne ikke været så store indtil nu, og derfor er risikoen for at blive ramt af regeringens indgreb ikke så stor her. Sådan lyder i hvert fald rådet fra Tony Tsang, der er kinesisk ejendomsanalytiker for Deutsche Bank.

Han suppleres af Shi Bo, der er direktør i Shanghai Elegant Investment. Han mener, at man helt skal lade være med at investere i de kinesiske ejendomsudviklingsfirmaer i øjeblikket. Dette råd underbygges af, at den kinesiske byggesektor i år er faldet med 19 pct. på Shanghai-børsen.

Måske er der allerede ved at gå lidt hul på den kinesiske boligboble. Den franske ejendomskoncern BNP Paribas mener således, at boligpriserne nu er begyndt at falde i Kina, og at faldet vil fortsætte i de kommende måneder, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: