GENERELLE, FORHOLD, SKATTER, AFGIFTER

75 pct. i rigmandsskat kan starte udvandring

Flag 29-09-12 ~2 minutters læsning · 228 ord

En planlagt skat i Frankrig på 75 pct. på alle indtægter over EUR 1 mio. (DKK 7,5 mio.) om året risikerer at sende de mest velhavende franskmænd på flugt. Bernard Arnault, som kontrollerer luksuskoncernen LVMH, truer allerede med at flytte til Belgien, og andre ventes at flytte efter.

Planen kommer fra Frankrigs socialistiske præsident Francois Hollande, og sangerinden Francoise Hardy erklærede, allerede inden han blev valgt til præsident, at hun ville udvandre, hvis han blev valgt. Desuden forudser fodboldikonet Christophe Jallet, at adskillige af topspillerne i fodboldklubben Paris St. Germain vil flygte fra den nye rigsmandsskat. Advokater og investorer spåes også at tage flugten fra den nye skat, som kommer til at ligge helt i top. Selv Danmark med verdens højeste skattetryk kan ikke være med. Her ligger topskatten p.t. på 58 pct.

Mange af de franske udvandrere havner formentlig i London, hvor der allerede bor 300.000 franskmænd. Den britiske hovedstad har da også forlængst fået tilnavnet Paris-on-Thames. England vil komme til at friste endnu flere franskmænd med en topskatteprocent på 50.

Den nye rigmandsskat vil sætte gang i en bølge af udvandring fra Frankrig til London, spår Francois Fillon, som er tidligere borgerlig premierminister i Frankrig. Der bor allerede masser af unge franskmænd i London, fordi de ikke føler, at der er plads til folk med succes i Frankrig, lyder det ifølge artiklen fra den tidligere premierminister.

Skribentmail: