BOLIG, ØKONOMI, LEJLIGHEDER, UDSIGTSBOLIGER

Kommentar til artikel

Flag 26-09-12 ~2 minutters læsning · 291 ord

Rigtig god artikel, som vi hermed vil supplere med vores holdning til markedet pr sept 2012.

Vi og vores partnere rådgiver skandinavere ifm køb af bolig over hele Spanien og vi har dermed et godt indblik over situatioen i landet. Helt generelt kan man sige priserne overalt er faldet i pris siden 2007. Nogle områder dog mere end andre.

I f.eks. Alicante syd har prisfaldet nogle steder været brutalt med fald helt op til 75%. Men nu er det begyndt at vende da udbuddet ikke er så stort som tidligere. Vi ser endog små prisstigninger flere steder i området! I Alicante nord med Altea og Calpe som de mest populære byer at købe bolig har priserne været mere stabile.

I Malaga er tendensen helt klart at flere og flere kigger efter små landhuse/byhuse øst for Malaga (Nerja, Torrox, Frigiliana etc.) og villa/lejlighed vest for Malaga. Vi ser flere og flere helt unge købere på 35-40 år selvom det stadig er +60 der står for langt den største efterspørgsel.

På Mallorca ser vi en langt større efterspørsel efter dyre kvalitetsvillaer end alle andre steder i Spanien. Mallorca er da også det sted hvor priserne er faldet mindst under krisen. Som altid (fristes man til at sige) er det tyskerne der holder priserne oppe på øen :-)

Den typiske bruger på www.boligsiden.udland.dk søger: 2-3 værelser, havudsigt, gerne penthouse lejlighed, store altaner, gåafstend til butikker, køreafstand til strand, financieret via Nykredit eller friværdi, landhuse med udsigt max 10-15 km fra vandet, ca. 50% køber som en investering og til at udleje og ca. 50% køber for at bo og bruge nu.

Vi ser desuden at flere og flere vennepar/familiemedlemmer vælger at købe sammen.

Tak for opmærksomheden.

Mvh.

Christian Boesen

Partner i rådgivningsfirmaet Boesen Brokers

Skribentmail: