BOLIG, GENERELT, BÅDE, DYKNING, GRUNDE, JORD, LEJLIGHEDER, SKØDER, UDSIGTSBOLIGER

Kaş – et vidunderligt sted!

Flag 30-10-08 ~2 minutters læsning · 363 ord

Efter 14 dages ferie i Kaş synes jeg, at andre også skal høre om dette charmerende sted. Jeg købte en lejlighed i Kaş for 3 år siden, og har været der i de fleste ferier siden. Byen er med sine ca. 8000 faste indbyggere bogstaveligt omkranset af Taurus bjergene, hvad der også er grunden til, at det er svært for byen at blive meget større. Her er små parker, gamle gader, en hyggelig havn, caféer og måske vigtigst af alt,

en meget venlig befolkning. Det var i denne by, at man under Muhammed-krisen hængte et dannebrogsflag op på en lokal restaurant, for at sympatisere med de danske holdninger.

I sommerhalvåret - sæsonen strækker sig fra april til oktober - befolkes den charmerende ferieby af udenlandske og indenlandske turister. Stemningen er afslappet i byen og der er rent og pænt. Den centrale bydel omkring bytorvet med hyggelige butikker og restauranter er bilfri. Hver fredag holdes der marked i byen, hvor bønderne fra området sælger frugt og grønt til de lokale beboere og restauranter.

Selvom hovederhvervet i Kaş er turisme er den ikke overrendt, som det ellers er sket med mange gode feriesteder.

For svømmere er der rig mulighed for at bade fra klipperne og de små strande i området. Badevandstemperaturen i oktober er ca. 24 grader og lufttemperaturen er i dagtimerne ca. 27-30 grader og om natten ca. 18-20 grader.

I Kas er der ligeledes rig mulighed for paraglidning og mulighederne for dykning fås næppe bedre, idet der i byen findes flere dykkercentrer med udstyr og instruktører.

Kas er et af de smukkeste steder i Tyrkiet og har formået at bevare sin helt egen charme selvom flere og flere opdager stedets unikke skønhed.

Jyllandspostens læsere har for øvrigt i en stor afstemning jan. 08, kåret Kaş som det femte bedste feriested i Europa.

Det har krævet lidt tålmodighed og venten at få mit skøde. Det er dog glemt, når jeg hen under eftermiddagen sidder på terrassen med familien, og nyder en afkølet Raki. Herfra har jeg den smukkeste udsigt over bugten med sine vuggende både, små øer (én er græsk!) og det tyrkis blå vand.

En kold og våd dag i Ry

Reno Nim

Skribentmail: