REJSE, TRANSPORT, GENERELT, FLY

Næste år må vi tage væsker med i flyet

Flag 07-03-13 ~Et minuts læsning · 173 ord

”Vi starter i 2014 med at tillade taxfree varer, og så går vi forholdsvist hurtigt frem,” sagde EU kommissær på konference i New York.

”Det har simpelthen taget for lang tid med den teknologiske udvikling. Allerede i 2006 lovede vi i Europa en udfasning af de skrappe regler om flydende genstande medbragt om bord i flyene. Siden er der ikke sket meget.”

Sådan sagde EU Kommissær, Matjeta Jager, på konferencen i New York. Hun lovede, at man i Europa fra begyndelsen af næste år vil starte med at tillade passagererne at medbringe taxfree varer ved flyskift. Derefter vil man løbende frigive mere og mere (måske barnemad, red !).

Det er allerede i dag ved gennemrejse fra en række lande tilladt at tage taxfree varer med i transit. Således ved rejse fra større amerikanske lufthavne til EU, eksempelvis fra New York via Frankfurt eller Amsterdam til København. Det samme fra Singapore til Aalborg via København, men ikke fra Bangkok til den nordjyske lufthavn. Måske er der på sådanne ruter, vi kan vente friere gennemgang

Skribentmail:

Mere info: http://www.standby.dk/naeste-ar-ma-vi-tage-vaesker-med-i-flyet/