BOLIG, SKATTER, AFGIFTER, EJENDOMME, EJENDOMSVÆRDISKAT, FERIEBOLIGER, LEJLIGHEDER, VILLAER

EU dom. Ejendomsværdiskat

Flag 25-01-08 ~3 minutters læsning · 476 ord

Nu inden alle de Danskere der har en feriebolig i udlandet, fare ud og bruger de penge, man tror man skal have tilbage, så slå nu lige koldt vand i blodet.

Man får IKKE alle sine penge tilbage.

Dommen går ud på at man ikke må kunne komme til at betale mere i ejendomsværdiskat af sin bolig i udlandet, end hvis den havde lagt i Danmark. For vores tilfælde. Det man kalder kapitalens fri bevægelse inden for EU.

Da man i Danmark i 2001 fik skatte stop, skete der det med feks. ejendomsværdigskatten, at man nu skulle betale ejendomsværdiskat af de ejendommen var vurderet til i 2001. Det er jo nemt nok for dem der havde købt inden 2001, men dem der så køber efter dette år, skal være opmærksom på at der skal laves en beregning når man køber hus eller lejlighed (fast ejendom). Hvis man køber fast ejendom i Danmark kender SKAT den offentlige vurdering for ejendommen i 2001 og skal bruge den. Men problemet opstår så når man har købt fast ejendom i udlandet og man ikke kender den offentlige vurdering i 2001.

Et eksempel kan være at man i 2005 hvor det gik godt for salget købte man en lejlighed for euro 100.000,- dette oplyser man så til SKAT i Danmark (for det skal man jo….!) Og ved SKAT har man så valgt at bruge dette beløb til beregning af ejendomsværdiskatten. Dette er galt. For vi har jo skatte stop, som betyder at man skal beregne ejendomsværdiskatten af prisen tilbage fra 2001.

Forvirret?

Man skal lave en beregning, hvor man finder ud af, hvad den lejlighed man købte i 2005 for euro 100.000,- ville have kostet i 2001. Det kan jo godt have været euro 40.000,- eller mindre. Men det er dette tal/ beløb man skal betale ejendomsværdiskat af.

Det er her ”kæden” er faldt af, her i Danmark.

Inden man her i Danmark finder ud af hvordan man skal beregne sig tilbage til prisen for 2001 osv. Kan der godt gå en rum tid.

Men under alle omstændigheder, slipper man ikke for at betale ejendomsværdiskat og ”bare” får alle sine penge tilbage, som der er nogle der går rundt og tror.

Hvad hvis vi på et tidspunkt får ny regering, som ophæver skattestoppet, hvad så?

Priserne i Danmark er steget til MEGET siden 2001.

Man kommer nok også til at skulle modregne den ejendomsværdiskat man har betalt i det pågældende land hvor ejendommen er. Man har mellem visse lande en dobbeltbeskatning aftale.

Så det er ikke sådan lige til.

Inden man finder en afgørelse på denne EU dom kan skatte stoppet være slut og vi skal så pludseligt til at betale ejendomsværdiskat af den vurdering vores ejendom/ ejendomme har nu.

Så endnu engang. Man kan se frem til at skulle have penge tilbage.

Men man slipper ikke for at betale ejendomsværdiskat.

Skribentmail: