INVESTERING, STATISTIK

I top blandt investeringsvenlige lande

Flag 07-04-08 ~Et minuts læsning · 146 ord

Egypten har gjort store fremskridt inden for en lang række områder - og kan nu betegnes som det mest investeringsvenlige land blandt 25 såkaldte reformlande i verden. Det resultat er Verdensbanken kommet frem til i rapporten «Doing Business 20062007».

Placeringen skyldes blandt andet, at landet med pyramiderne har liberaliseret ejendomsmarkedet, forbedret beskyttelsen af investeringer og sat skatten ned.

Michael Klein, vicepræsident i afdelingen for den private og finansielle sektor i Verdensbanken, mener, at Egypten, Vietnam, Kina, Indien og Tyrkiet p.t. rummer mulighed for de mest givtige investeringer blandt de 25 reformlande. Men Egypten løber med førstepladsen, fordi landet lovgivning er den mest let-gennemskuelige, mener vicepræsidenten.

Og det er en placering, som Egypten agter at fastholde, tilføjer landet investeringsminister, Mahmoud Mohieddin. Han varsler yderligere reformer inden for skatte- og finansområdet, så det bliver lettere at drive privat virksomhed i landet ved Nilens udmunding, fremgår det af artiklen.

Skribentmail:

Mere info: http://www.erhvervsbladet.dk/article/20071114/news01/71114108/