REJSE, TRANSPORT, JURA, REGLER, FLY

Mellemlandinger kan blive dyr fornøjelse

Flag 15-10-12 ~Et minuts læsning · 167 ord

Det kan blive en kedelig oplevelse, hvis ikke øjnene er på uret og afgangsplanen, når der skal skiftes fly ved mellemlandinger, hedder det fra Forbrugerklagenævnet.

Forbrugerklagenævnet behandler regelmæssigt sager, hvor passagerer ikke har nået forbindelsesflyet, og selv må til lommerne for at komme videre. Klagerne handler for eksempel om, at passagererne har forladt transitområdet eller ikke har fået boardingpasset til næste afgang.

Det sker, at flyet afgår fra en anden gate, end den, der er oplyst i første omgang. Flypassagerer er som udgangspunkt selv ansvarlige for at holde sig opdaterede med ændringer i afgangstider og gatenumre, og det er passagerernes eget ansvar at komme rettidigt videre til det næste fly på rejsen, understreger Forbrugerklagenævnet.

”Har man købt flyrejsen samlet hos én rejsearrangør som en gennemgående billet, er arrangøren forpligtiget til at sørge for, at der er tid nok til at nå videre til forbindelsesflyet. Men det er kundens ansvar, at nå frem til gaten i rette tid,” siger Henrik L. Sedenmark, jurist i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen og

Skribentmail:

Mere info: http://www.takeoff.dk/news/23851