REJSE, TRANSPORT, JURA, REGLER, LEDELSE, OVERNATNING

Flyselskaber skal oplyse passagerer om deres rettigheder

Flag 27-08-12 ~Et minuts læsning · 212 ord

Flyrejser er et af de områder, som Forbruger Europa og Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens forbrugerhotline modtager flest henvendelser om. Henvendelserne drejer sig typisk om hvilke rettigheder, passagerer har, når der opstår forsinkelser på flyrejsen, afgangen bliver aflyst, eller bagagen forsvinder.

Passagerer, der rejser fra Danmark eller et andet EU-land, er automatisk sikret af de rettigheder, som EU-forordningen om flypassageres rettigheder giver ved forsinkelser, aflysninger eller boarding-afvisning.

”Du kan for eksempel være berettiget til at få dækket udgifter til mad og overnatning, hvis din rejse bliver forsinket betydeligt. Derudover kan du muligvis også have krav på økonomisk kompensation,” siger Martine Kiding, der er leder af Forbruger Europa.

Flyselskaberne er forpligtede til at oplyse passagererne om deres rettigheder, hvis passagererne havner i en situation, hvor de er omfattet af EU-forordningen.

”Vi oplever, at det ikke er alle passagerer, der bliver informeret om deres rettigheder, hvis noget går galt på rejsen. Derfor vil vi gerne opfordre uheldige passagerer til selv at spørge ind til deres rettigheder hos flyselskabet,” siger Martine Kiding.

Forbruger Europa hjælper danske forbrugere med at gøre krav gældende over for flyselskaber, der opererer i andre EU-lande. I Danmark er det Trafikstyrelsen, der behandler klager over afgange fra Danmark.

Se filmen ”Rettigheder på Rejsen” og læs mere om flypassagerers rettigheder på forbrugereuropa.dk og forb

Skribentmail:

Mere info: http://www.forbrugereuropa.dk/