REJSE, TRANSPORT, KØB, SALG, FLY, GRUNDE, JORD, LEDELSE, OVERNATNING

Ekstra rejser stort set umulige på grund af manglende fly

Flag 17-07-12 ~2 minutters læsning · 228 ord

Charterbureauerne har kronede dage. Ekstra ferie er stort set umulige på grund af manglende fly og udsolgte hoteller, ikke mindst på de græske øer. Nogle flytter ferien til september, andre har allerede taget hul på næste sommer.

En vejrudsigt fem dage frem med blæst, byger og manglende soltimer har skabt forventelige køer hos charterbureauerne. Der er ikke meget at komme efter. Hos Spies røg de sidste pladser til de næste fire dage i går, mens der er lidt spredte pladser på senere afgange, men først hen i august bliver det bedre. Til gengæld til fulde priser.

”Det er rent fryd med de vejrudsigter,” siger adm. direktør i Spies Rejser, Jan Vendelbo. ”Vi havde ved frokosttid 76 pladser til de næste fire dage. De var væk et par timer senere.

Det er mit indtryk, at mange godt kan flytte deres ferie og bestiller til september, hvor vi lige netop nu har 178 procent flere bestillinger end på samme tid i fjor. Vi har ikke planer om ekstra sommerserie. Vi kan i øvrigt heller ikke få hotelpladser. Danskerne er vendt tilbage til de græske øer med fuld effekt,” slutter han.

Hos Star Tour er situationen den samme. ”Vi ville gerne have sat ekstra fly ind, men vi har opgivet at finde kvalificerede hoteller på øer som Kreta og Rhodos. Nu koncentrerer vi os om nogle forlængelser af de oprindelige serier.

Skribentmail: