REJSE, TRANSPORT, GENERELT, GRUNDE, JORD, LEGETØJ, SKØNHEDSPRODUKTER

Flyrejser er omfattet af en række regler - blandt andet om genbekræftelse af billetter og sikkerhed

Flag 21-06-11 ~2 minutters læsning · 263 ord

Sikkerhed ombord

Af sikkerhedsmæssige grunde er der skrappe regler for, hvad du må medbringe inden for sikkerhedszonerne i lufthavnen og i flyets kabine, fx håndbagage. Reglerne kan variere, så spørg i afgangslufthavnen, hvis du er i tvivl.

Våben og atrapper

Det drejer sig først og fremmest om våben af enhver art. Også attrapper, legetøj og genstande, der er udformet som et våben. Det er fx skydevåben, knive, sabler, slangebøsser og armbrøster – også ceremonielle våben og antikviteter.

Andre genstande

Genstande, der kan bruges som våben, må heller ikke medtages. Det kan fx være køller, sakse, barberknive, lommeknive, neglefile, hobbyværktøj og fyrværkeri.

Du skal være opmærksom på, at reglerne er meget omfattende. Du må derfor ikke tage en fiskestang eller et skateboard med som håndbagage. Der er også en række farlige genstande og stoffer, du slet ikke må medbringe på rejsen - altså heller ikke i bagagen. Det vil typisk være eksplosive stoffer, ætsende stoffer, giftstoffer og lign.

Væsker

Når du rejser fra en lufthavn i EU, skal du være opmærksom på, at det nu kun er tilladt at medbringe mindre mængder af væske og flydende stoffer i håndbagagen. Dette gælder også fx tandpasta, solcreme og parfume. I din håndbagage må du kun medbringe væske i beholdere, som max kan indeholde 1 dl – og ikke flere beholdere end der kan være i en gennemsigtig, genlukkelig pose med et rumfang på én liter.

På Trafikstyrelsens hjemmeside finder du en vejledende liste over genstande og stoffer, som du ikke må tage med, enten i kabinen, eller i det hele taget.

Sidst opdateret: 20. juni 2011

Skribentmail:

Mere info: http://www.forbrug.dk/artikler/test-og-raad/ferier-og-rejser/rejser/transport