REJSE, TRANSPORT, ØKONOMI, AKTIER, FLY

Cimber Sterling søger aktieudvidelse på 300 mio. kr

Flag 03-04-12 ~Et minuts læsning · 153 ord

Det økonomisk plagede lavprisflyselskab Cimber Sterling har indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling den 24. april, hvor selskabets bestyrelse skal bemyndiges til at udvide aktiekapitalen med op til 300 mio. kr. Det skriver Check-In.

Da Mansvell Enterprises indtrådte som storaktionær i selskabet den 1. august sidste år, blev der tilført 165 mio. kroner i frisk kapital. Disse penge blev næsten udelukkende anvendt til at betale gæld til kreditorerne. Sidenhen har Cimber Sterling måttet låne 239,3 mio. kroner af Mansvell Enterprises, men det har ikke været nok, idet tabene i det hårdt plagede flyselskab har været betydelige, skriver Check-In.

Selskabet har derfor brug for en langsigtet kapitalisering, der skal skabe ro om selskabet, hvorfor der er indkaldt til den ekstraordinære generalforsamling. Her er det hensigten at bemyndige selskabets bestyrelse til i en eller flere omgange inden den 31. december 2012 at udvide aktiekapitalen med op til 300 mio. kroner uden fortegningsret for de eksisterende aktionærer.

Skribentmail:

Mere info: http://npinvestor.dk/nyheder/nyhedsbrev-243741.aspx