BOLIG, KØB, SALG, BOLIGKØB, DELEJERSKAB

Som brødre vi dele

Flag ARTIKEL 13-05-08 ~2 minutters læsning · 420 ord

Når Lars Bloch sidder på terrassen i sin nye lejlighed i Bulgarien, nyder han ikke kun vinen og udsigten over Sortehavet. Han nyder i lige så høj grad, at fritidsboligen er et projekt, som han har sammen med sin kone, sin bror og hans hustru.

»Det føles rart at eje stedet sammen. Når vi sidder og kigger ud over vandet, kan vi tænke: Det er vores. Og det er en helt anden følelse end at være gæst hos hinanden,« fortæller han.

Men der har også været andre overvejelser inde i billedet.

»Vi havde begge lyst til en feriebolig og syntes, at vi fik mere for pengene, når vi købte den sammen. Brugen bliver også større,« siger Lars Bloch.

Lejligheden ligger i »Garden of Eden« i byen St. Vlas, ca. 5 km fra Sunny Beach. Den er på 100 kvadratmeter, så der er god plads.

»Min bror og hans kone har altid fri i skolernes ferier. Det har vi ikke nødvendigvis, så vores aftale er, at vi har førstevalg, og så tager de resten. Men skulle vi have lyst til at holde ferie samtidig, kan vi kan allesammen være der på én gang – også med de store unger, så det bliver ikke noget problem,« fortæller han.

Nogen skriftlig aftale om økonomi og retten til at benytte lejligheden har de to familier ikke lavet.

»Vi er brødre og aldrig har haft problemer, så vi føler nok begge to, at det ville være lidt for kunstigt. Det har været oppe at vende, men vi følte ikke et behov for en samejekontrakt. Vi har lavet en række aftaler, de er bare ikke skrevet ned,« fortæller Lars Bloch.

For eksempel må de store børn godt låne lejligheden, men den må hverken lejes ud eller lånes til venner og bekendte. Hvis den ene part vil trække sig, overtager den anden part lejligheden til den oprindelige købspris. Og møblerne har de to familier bestemt og købt i fællesskab. Alle ændringer i indretningen skal også aftales indbyrdes.

»Man må altså ikke lige pludselig male den ene væg i stuen, fordi man kunne tænke sig et frihåndsmaleri – selv om det kunne være festligt nok,« siger han med et grin.

»Vi har tænkt en hel masse situationer igennem, så vi kunne uden nogen problemer sætte os ned og udarbejde en samejekontrakt. Og jo ældre vi bliver, kan det være, at der opstår et behov for at få det nedfældet. Verden forandrer sig, så vi har ikke udelukket, at vi gør det på på et tidspunkt,« siger Lars Bloch.