GENERELLE, FORHOLD, JURA, REGLER, GRUNDE, JORD, IT, LEJLIGHEDER

Godt og skidt om flytning til Brasilien!

Flag 30-11-05 ~3 minutters læsning · 435 ord

Jeg har valgt at opholde mig i længere tid i Brasilien. Jeg har altid haft let ved at omstille mig til andre lande i Europa, men med hensyn til Brasilien taler vi om en helt anden verden!

Som udgangspunkt tror jeg, at det er en god idé at have det udgangspunkt at alt her er omvendt fra Danmark (undtagen kvinderne)!

Hvis man tror at man her møder en sød og artig kvinde som er let at leve sammen med, kan man tage godt og grundig fejl. Kvinder her i Brasilien har et heftigt temperament og deres argumenter kommer mange gange helt bag på en. F.eks har vi danskere jo nærmest på rygmarven at man slukker lyset i det rum man forlader. På grund af elregningen, men også af hensyn til miljøet. Her tror folk nærmest, at man er tosset hvis man bruger det argument. Brasilianerne elsker at ha lys i hele huset, og helst hele dagen. Hvis man tillader sig at argumentere for miljøet, kommer svaret promte: «Og hvad så? Der er vel ingen der sviner mere end Europæerne!»

Jeg har boet i nogle måneder hos en Brasiliansk kvinde der har en handikappet datter. Denne datter sad ofte i flere timer og talte i telefon med sine internetvenner samtidig med at hun havde kontakt med dem via internettet med højtalere og det hele tændt. Udenfor på gaden lå folk næsten og døde af sult!

Trafikken her er et kapitel for sig. I Danmark har vi jo den regel at de stærke tager hensyn til de svage. Her er det modsat. Skal man krydse et fodgængerfelt - med eller uden trafiklys - er der ingen bilister der holder tilbage. Tværtigmod får man fingeren, hvis man tillader sig at holde på sine rettigheder. De officielle regler er ellers de samme som de danske, og politiet her er ufattelige ineffektive.

Konklusion: Lad være med at have en aftale med en kvinde før man kommer. Hvis man har planer om at flytte til Brasilien, er det en god idé først at finde et sted at bo. (Der er masser af ledige lejligheder til billige penge) Det kan være svært alligevel, fordi reglerne her er at man skal have et Brasiliansk personnummer for at leje eller at købe noget her. Man kan ikke købe større ting som fjernsyn eller et kølskab uden personnummeret. Ikke engang hvis man betaler kontant!

I øvrigt er det Brasilianske folk de mest passive mennesker jeg har mødt. De finder sig simpelthen i alt når det kommer fra myndighederne. Her står folkpensionisterne i lange rækker på fortorvet for at modtage deres pension. Et højst besynderligt land!!!

Skribentmail: