BOLIG, GENERELT, EJENDOMME, LEJLIGHEDER

En oase af fred - João Pessoa - Paraíba

Flag 07-07-07 ~2 minutters læsning · 247 ord

Er man blevet træt af at høre om bandekrige, narko og børneprostitution, bør man overveje at besøge João Pessoa, delstatshovedstaden i Paraíba.

Det er en by, mange springer over i deres tur i Nordøstbrasilien

først Salvador, dernæst Recife, hvorefter man springer João Pessoa over og tager til Natal.

Men man burde gøre sig selv den tjeneste at gøre et «stop over» og nyde den rolige atmosfære og fantastiske bystande, byen råder over.

Byen er grundlagt i 1585 og er således den 5. ældste by i Brasilien, og har således meget gammel kultur at byde på. Af indbyggere er der 650.000 og byen har således, hvad man måtte ønske af indkøbs- og shoppingmuligheder.

Ud til vandet er det iht kommunalt regulativ forbudt at bygge højere end 3 etager, hvilket giver strandene et harmonisk arkitektonisk særpræg. Befolkningen er ligeledes venlig og modtagelig over for fremmede, da der endnu ikke har været nogen nævneværdig turisme fra udlandet. Dog er der en del indenrigsturister fra byerne sydpå, især São Paulo, Rio og Brasilia.

Af seværdigheder kan nævnes Brasiliens og Amerikas østligste punkt Cabo Branco, en fredet urskov på 550 hektar inden for kommunegrænsen, velbevarede bygninger i den gamle by (gode fredningsbestemmelser, et fort fra portugisernes tid.

Sidst men ikke mindst kan nævnes, at priseksplosionen på markedet for fast ejendom ikke er slået igennem endnu, så man kan få en lejlighed med strandudsigt til priser, man ellers kun kan drømme om.

Det har jeg gjort og har ikke fortrudt det et sekund!!

Skribentmail: